
Stekkers van laadkabels bevatten elektronica die kapot kunnen gaan. De kabel zelf kan slijten of breken. In sommige gevallen is reparatie mogelijk. In andere gevallen kan het aantrekkelijk zijn om aan één kant een nieuwe stekker te plaatsen. De kosten ervan zijn lager dan het aanschaffen van een nieuwe kabel.
In sommige gevallen kan een kabel gerepareerd worden. Niet in alle gevallen. Dit komt mede doordat de contacten aan de kabel gekrompen zitten en zo’n krimp verbinding kan niet losgemaakt of vervangen worden.
Indien de behuizing een barst, scheur of gat vertoont, kunnen we deze wellicht vervangen. Dit hangt af van of exact dezelfde stekker nog leverbaar is.
Werkwijze
Als eerste wordt de laadkabel visueel geïnspecteerd en daarna doorgemeten op onze laadkabel testbank. Hier kunnen we vaststellen wat de veroorzaker van het defect is. Afhankelijk van deze uitkomst wordt een reparatieplan opgesteld en de reparatiekosten aan u medegedeeld.
Thuislaadkabels (Mode 2 laders)
Laadkabels die rechtstreeks in een stopcontact gestoken worden zijn de zogenaamde ‘thuisladers’ of ‘mobiele laders’. Officieel heten deze laders ‘Mode 2’ laders. Waterdichtheid is voor deze kabels erg belangrijk. Daartoe zijn ze vaak zo geconstrueerd dat de behuizing niet open te maken is zonder deze te beschadigen. Onderdelen worden door de fabrikanten niet verstrekt en na een eventuele reparatie is het moeilijk deze behuizingen weer goed waterdicht te krijgen.
Om deze redenen kunnen wij geen reparaties uitvoeren op een Mode 2 lader.
Kosten
Indien we de laadkabel niet kunnen repareren rekenen wij €20 inspectie, administratie en verzendkosten. De laadkabel wordt dan ongerepareerd retour gestuurd. Om deze kosten te voorkomen vragen wij u eerst contact op te nemen, zodat we telefonisch of per email een inschatting kunt maken of reparatie tot de mogelijkheden behoort. Bij zichtbare schade is een foto e-mailen zeer informatief .
Neem gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.