Laadkabel Reparatie

Afbeelding van Megger isolatie meter
Met gespecialiseerde en geijkte aparatuur wordt de weerstands- en isolatiewaarden van een kabel bepaald

Stekkers van laadkabels  bevatten elektronica die kapot kunnen gaan. De kabel zelf kan slijten of breken. In sommige gevallen is reparatie mogelijk. In andere gevallen kan het aantrekkelijk zijn om aan één kant een nieuwe stekker te plaatsen. De kosten ervan zijn lager dan het aanschaffen van een nieuwe kabel.

In sommige gevallen kan een kabel gerepareerd worden. Niet in alle gevallen. Dit komt mede doordat de contacten aan de kabel gekrompen zitten en zo’n krimp verbinding kan niet losgemaakt of vervangen worden.

Indien de behuizing een barst, scheur of gat vertoont, kunnen we deze wellicht vervangen. Dit hangt af van of exact dezelfde stekker nog leverbaar is.

Werkwijze

Als eerste wordt de laadkabel visueel geïnspecteerd en daarna doorgemeten op onze laadkabel testbank. Hier kunnen we vaststellen wat de veroorzaker van het defect is. Afhankelijk van deze uitkomst wordt een reparatieplan opgesteld en de reparatiekosten aan u medegedeeld.

Vrijblijvend kunnen wij uw laadkabel beoordelen en zullen wij u voorlichten over de toestand en de reparatiemogelijkheden van de laadkabel.

Neem gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.