Extra lange laadkabel

Wij hebben ruime ervaring met het leveren van lange en extra lange laadkabels voor uw elektrische of plug-in hybride auto. Wij kunnen deze laadkabels uit voorraad aanbieden daar wij de kabels in huis assembleren en testen.
Extra lange laadkabels bieden uitkomst in diverse situaties, bijvoorbeeld, de auto kan niet naast oplaadpunt geparkeerd worden. Een veel voorkomende situatie is een oprit waarop meerdere auto’s achter elkaar staan. Staan de auto’s niet altijd in de zelfde volgorde? Een extra lange laadkabel kan hier uitkomst bieden.

De extra lange laadkabel kunt u op elke gewenste lengte bestellen. Onder de standaard laadkabels hebben wij de lengtes 10, 12, 15 en 20 meter opgenomen. Middels de configurator kunt u elke andere lengte bestellen. De langste, door ons geleverde laadkabel is 32 meter. Komt u er niet uit of wilt u advies: neem gerust contact met ons op.

Veiligheid voorop

De lange laadkabels voldoen aan de IEC standaarden voor Mode 3 laden. Dit houdt in dat er communicatie tussen het laadpunt en de auto is. Het laadpunt bewaakt actief of de auto gedurende het laden geaard is. In combinatie met de aardlek schakelaar in het laadpunt of in de groepen kast kan de auto of de laadkabel wordt altijd veilig geladen.

Een lange laadkabel is leverbaar in zwart en oranje. Zwart biedt wellicht een mooie onopvallende kleur als de lange laadkabel langs de heg ligt. Oranje biedt een extra duidelijke kleur, bijvoorbeeld ook als er regelmatig mensen langs lopen.

Handelbaarheid

Hoe langer de laadkabel, hoe meer werk het is om hem op en af te rollen. Indien het mogelijk is de laadkabel (op eigen terrein) te laten liggen dan wordt extra comfort geboden. Wij adviseren dan de aanschaf van een bijpassende wandhouder zodat de stekker in de optimale positie opgeborgen is. Een wandhouder kunt u op elk vertikaal vlak bevestigen. Bevestig de wandhouder bij voorkeur hoger dan 50 centimeter. Dit is veel comfortabeler met insteken en uitnemen en het voorkomt dat opspattend zand de stekker en wandhouder vuil maakt.

diverse lange laadkabels op rol in schap