Onderhoud

Uw kabel heeft geen onderhoud nodig. Wel adviseren wij de stekkers goed schoon te houden van zand en water. Met name de stekker aan autozijde is meest kwetsbaar voor vuil  welk op termijn de contacten zou kunnen beschadigen. Mocht een stekker in een modderplas gelegen hebben, ga dan alsvolgt te werk:

  1. Koppel de kabel aan beide kanten los en leg hem een paar uur te drogen bij de verwarming.
  2. Na voldoende drogen, houdt de stekker met de kontacten naar beneden en klop of schud de stekker om het losse zand er uit te krijgen.
  3. Kijk in de stekker of de contacten vrij zijn van zand of andere viezigheid
  4. Indien u besschikt over een compressor, luchtpomp of een ander apparaat om lucht te blazen, kunt u dit gebruiken om zand uit de contacten te blazen

Maak in geen geval de stekker open om te reinigen. De stekker heeft rubber ringen en afdekplaten die het niet mogelijk maakt de stekker op die manier te reinigen. Openen van de stekker zal mogelijk de waterkeringen beschadigen. Mocht het reinigen niet lukken, stuur hem naar ons op of kom langs voor reiniging, advies of reparatie.

Waterdichtheid

De stekkers zijn waterdicht in verbonden toestand (IP54). Niet verbonden stekkers zijn niet waterdicht (IP20). Met name de stekker aan de autozijde is een female (contra) stekker. De contacten zijn hol en er kan water en viezigheid inkomen. Een rubber afdekkap gaat wel vuil tegen maar geen water. Bij vaste kabels is een wandhouder een goede oplossing om de kabel en stekker tegen water te beschermen.

Twee voorbeelden van wandhouders voor respectievelijk type 1 en type 2
Wandhouders voor type 1 en type 2 voor de stekker aan de autozijde